Project Pitchfork, Rabia Sorda si Tenek la DARKWAVE.RO Fest pe 29 ianuarie, 2011 in Cage Club

Posted on January 6, 2011

0


Viva Music are deosebita placere de a va anunta a treia editie a festivalului DARKWAVE.RO in clubul Cage (Bd. N. Titulescu nr. 171, fostul Live Metal Club-LMC) pe 29 ianuarie 2011. Inainte de concertul COMBICHRIST de pe 1 martie, VIVA MUSIC va invita sa petreceti o noapte incendiara cu TENEK, RABIA SORDA si PROJECT PITCHFORK. In clipa de fata, formatiile invitate sunt cap de afis la festivaluri precum Amphi, Wave Gotik Treffen, M’era Luna sau E-tropolis.

Din 2009 Viva Music a orga­ni­zat con­certe pen­tru tru­pele Melotron, Diary of Dreams, In Strict Confidence, Das Ich, Covenant, Slave Rrepublic, Painbastard, Destroid si Frank the Baptist. Viva Music a deschis apeti­tul pub­licu­lui romanesc pen­tru muz­ica non-mainstream inteligenta, oferind nu numai specta­cole muzicale de cal­i­tate, dar si atmos­fera. De aceasta data, Darkwave.ro Fest aduce un sunet dark indus­trial cu Rabia Sorda si Project Pitchfork si un feel elec­tro hotarat gratie Tenek.

Project Pitchfork (Ger­ma­nia, dark electro/industrial, 15 albume) nu mai au nevoie de nici o prezentare. In 1995, Rammstein can­tau in deschiderea con­certelor Project Pitchfork! For­ma­tia este defini­tia de dic­tio­nar pen­tru muz­ica dark electro/industrial din 1989, de cand au inceput proiec­tul lor, in mod ironic, prin alegerea aleato­rie a unui nume dintr-un dic­tio­nar. Project Pitchfork sunt maestrii recunos­cuti ai muzicii indus­tri­ale si sunt prim­iti de un pub­lic avid peste tot unde concerteaza.

Rabia Sorda (Mexic, aggrotech/electro-industrial, 2 albume) e planul dia­bolic al lui Erk Aicrag (vocalul Hocico). O prezenta scenica ener­gica si un con­tinut vizual put­er­nic se imbina in orice spec­ta­col Rabia Sorda, fiecare reprezen­tatie implantandu-se in capac­i­tatea ascul­ta­toru­lui de a se adapta la un sunet aggrotech si industrial deplin. Rabia Sorda la Bucuresti inseamna muz­ica abraziva si versuri-manifest care seduc ascultatorii si le tin cap­tive sim­turile.

Cea mai tanara trupa a fes­ti­val­u­lui, Tenek (Anglia, elec­tro, 2 albume) provine dintr-un spec­tru mai calm: cu alunecari elec­tro si voci ade­meni­toare, ei vorbesc despre un taram in care toate spiritele sunt in ascen­si­une, iar adren­a­lina curge fara oprelisti sub o crusta de voce clara si sound­scape del­i­cat. Tenek ben­e­fi­ci­aza de apor­tul cre­ativ al lui Geoff Pinck­ney de la Mesh, ale carui arti­ficii artis­tice sunt revig­o­rate de Peter Steer intr-un act artis­tic care nu inceteaza sa uimeasca. Tenek va va arata in ce masura muz­ica poate sa sen­si­bi­lizeze in continuare oamenii si sa-i aduca impreuna.

Acce­sul in sala este posi­bil de la ora 21:00, iar Darkwave.ro Fest va incepe la ora 22:00. Biletele costa 25 ron (in pre­sale) si 30 ron (la locatie). Biletele se pun in van­zare incepand cu data de 3 decem­brie pe http://www.bilete.ro, http://www.myticket.ro si http://www.ticketpoint.ro, pre­cum si in retelele mag­a­zinelor Diverta, Muz­ica si Sala Palatului.

Posted in: concerte, Evenimente