GIFTS FROM ENOLA live in Control Club

Posted on June 16, 2011

0


La Chambre Du Chat si Club Control prezinta GIFTS FROM ENOLA – post-rock & more,US, live in Control Club pe 26 iunie, ora 21, pret bilet 15 lei.

Sound-ul celor de la Gifts From Enola e caracterizat de rifturi puternice de chitara aflate in deplina consonanta cu celelalte instrumente, dand nastere unui post-rock instrumental care trece peste granitele conventionalului.

Trupa a luat nastere in 2005, cand Andrew Barnes si Nate Dominy treminand liceul si-au propus sa abordeze tot ceea ce inseamna muzica dintr-o alta directie. In 2006 dupa ce au avut parte de cateva concerte CJ DeLuca si Jordan Endahl s-au alaturat inregistrand primul album “Loyal Eyes Betrayed the Mind” – album ce a fost primit foarte bine atat in randul fanilor genului cat si al criticilor, fiind numit albumul lunii septembrie de catre TheSilentBallet.com. In 2007 au fost in primul turneu prin USA, crescandu-le, astfel notorietatea.

In 2008 Gifts From Enola au lansat un split cu trupa de post-rock You.May.Die.In.The.Desert – ‘Harmonic Motion Vol. 1’. Dupa o serie de concerte si un tur national prin State, in junie 2009 au lansat albumul From Fathoms.

Concertand alaturi de trupe precum Junius , Caspian si If These Trees Could Talk , cei de la Gifts From Enola s-au remarcat prin originalitatea si claritatea sunetului, devenind una din cele mai bine-vazute trupe de post-rock din 2000 pana in present.

Gifts From Enola au lansat albumul care in sfarsit capteaza perfect intensitatea si emotia transmisa in timpul concertelor; album care se extinde inzecit peste ideile din trecut ale trupei. Ei continua sa evolueze cu o viteza uimitoare, impingand spectrul sonic intr-o zona de neclasificat, greu de explicat si incredibil de usor de ascultat. In tot acest timp, sunetul celor de la Gifts form Enola a devenit “more technical and heavier than even the heaviest parts of ” (album lansat in 2009).

Acordand o minutioasa atentie dinamicii, noul album este o demonstratie de creativitate, menit sa intreaca toate asteptarile. Celor de la Gifts From Enola le este usor sa stea in frunte, atata timp cat imping limitele si trec peste tot ceea ce inseamna conventional.

http://www.youtube-nocookie.com/v/PbfxXIXpYOg?version=3&hl=en_US

Posted in: concerte