Pink Freud – Live în Control pe 29 martie

Posted on March 30, 2012

0


Trupa Pink Freud va sustine un concert in Control club, in cadrul unui eveniment dedicat amatorilor de jazz, care apreciaza si un performance fascinant ce imbina muzica jazz cu rock, folk sau drumandbass. Evenimentul va fi intregit de un recital JADD.

Joi 29 martie, trupa PINK FREUD revine in Romania, promitand un show plin de dinamism si originalitate.Evenimentul din clubul Control este organizat cu sprijinul Institutului Polonez, care le va facilitat si participarea la Bienala Internationala de Teatru REFLEX (28 martie 2012, Sfantu Gheorghe).
Infiintata de Wojtek Mazolewski in anul 1998, PINK FREUD spargea tiparele muzicale ale vremii printr-un sound proaspat si modern, o combinatie de  jazz cu rock, folk, jungle, drum’n’bass. Chiar dupa primul lor album – “Zawijassy”-, publicul a remarcat diferenta dintre inregistrari si live-urile lor absolut fascinante si a inscris performance-urile genialilor polonezi sub labelul “trance-jazz-dance”.
In sondajul Jazz Top 2007 al revistei „Jazz Forum”, Pink Freud a fost desemnata cea mai buna trupa de jazz electronic .Folosind o mare varietate de instrumente de la contrabas, trompeta si vibrafon la electronice, Pink Freud scot la iveala tonalitati pline de originalitate si finete, care cer mare atentie si concentrare din partea ascultatorilor.
Abordarea libera a jazz-ului se modifica si se coloreaza de la un album la altul.
Posted in: concerte, Muzica