Spiritual Front în Control

Posted on May 15, 2012

0


Vineri 18 mai, italienii Spiritual Front aduc la Control combinatia speciala de pop apocaliptic, neofolk si cabaret pe care ei insisi o numesc “Nihilist Suicide Pop”.

Proiectul Spiritual Front graviteaza inca de la infiintare (in 1999) in jurul carismaticului “gigolo apocaliptic” Simone H. Salvatori, o combinatie originala de Morrissey (ca look si prestanta pe scena), Nick Cave ( prin ludicul usor pervers si erotic al versurilor) si Ennio Morricone (prin atmosfera rafinata si in acelasi timp apasatoare a pieselor in care nu de putine ori apar elemente neoclasice si chiar field recording.

Dealtfel comparatia cu Ennio Morricone nu este intamplatoare, Spiritual Front colaborand cu orchestra acestuia la inregistrarea albumului Armageddon Gigolo (2006). Referintele cinematografice nu se opresc aici, elementele vizuale din show-urile trupei fiind alcatuite aproape exclusiv din secvente din filme, cu precadere cele ale lui Passolini si Herzog.

Daca pana acum Spiritual Front au mai fost la Bucuresti doar in cadrul unor festivaluri (Dark Bombastic Evening), acum ii vom vedea cu un set complet, care va trece prin toate materialele lor discografice. In plus, aveti ocazia probabil irepetabila sa ascultati “Nihilist Suicide Pop”

Concertul va incepe la ora 22. Biletele costa 15 lei si vor fi disponibile la intrare.

http://www.spiritualfront.com/
http://www.myspace.com/spiritualfront

 

Advertisements
Posted in: concerte, Muzica